روش های نوین درمان چاقی در عصر امروزی علم پزشکی را متحول ساخته است. با اینکه روش های مختلفی در این زمینه وجود دارند، باید دقت داشته باشید که یک روش درمان چاقی نمی تواند برای تمام افراد مناسب و مورد استفاده باشد. در ادامه اطلاعاتی در مورد انواع مختلف چاقی و روش های مناسب درمان هرکدام، در اختیارتان قرار داده ایم.
انواع چاقی
یک جراح پلاستیک برای بررسی مشکل چاقی یک فرد باید به صورت همه جانبه انواع و حالت های مختلف چاقی را در نظر بگیرد. زیرا تنها در این صورت پزشک متخصص می تواند بر حسب نوع چاقی، روش درمانی اختصاصی هر فرد را تشخیص و تعیین نماید. به خاطر داشته باشید در برخی موارد ممکن است برای یک فرد، دو یا حتی سه روش برای درمان چاقی در نظر گرفته شود.
چاقی تقسیم بندی و حالت های مختلفی را شامل می شود. در این قسمت تصویری از انواع چاقی به نمایش گذاشته ایم.
توضیحاتی در مورد تقسیم بندی انواع چاقی
مدل های چاقی
در اصطلاح دو مدل مختلف مردانه و زنانه برای چاقی تعریف شده است. اشتباه نکنید!!! این تعریف به این معنا نیست که مدل چاقی مردانه فقط مختلف به مردان می باشد و یا مدل چاقی زنانه فقط مختص به زنان!!!
به طور مثال: ممکن است خانمی دارای مدل چاقی مردانه باشد و یا حتی بالعکس، آقایی به مدل چاقی زنانه مبتلا باشد.
شدت چاقی
از نظر شدت چاقی می توان انواع مختلفی اعم از: خفیف: BMI<25، متوسط: 25 < BMI < 35 و شدید: 35<BMI را در نظر گرفت.
انتشار چاقی
در بررسی همه جانبه چاقی باید به تراکم و گستره ی بافت چربی در فرد توجه نمایید. در این تقسیم بندی چاقی به سه دسته:
فقط موضعی: یعنی بافت چربی تنها در یک نقطه از بدن فرد وجود داشته باشد. (در اصطلاح عامیانه تر یعنی: همه جا لاغر و تنها یک جا چاق باشد.)
منتشر و متناسب: یعنی بافت چربی در تمام قسمت های بدن به یک اندازه انتشار یافته باشد.
منتشر و نامتناسب: یعنی بافت چربی در نقاط مختلف بدن منتشر شده باشد ولی شدت آن در نواحی مختلف بدن، متفاوت باشد. به طور مثال: محلی مثل پهلوها و یا شکم بافت چربی بیشتری نسبت به سایر نقاط بدن فرد داشته باشند.
محل تجمع چاقی
در این تقسیم بندی به موارد زیر توجه می شود:
احشایی: همانطور که از نام این دسته پیداست، بافت چربی در این افراد در لا به لای ماهیچه ها، ما بین روده و معده قرار گرفته باشد.
زیر جلدی: بافت های چربی در این حالت، در زیر پوست تجمع می یابند.
مخلوط: در این حالت شاهد انواع زیر جلدی و احشایی می باشیم. یعنی فرد همزمان با وجود بافت چربی در زیر پوست خود، در لا به لای احشا و ماهیچه های خود نیز، بافت چربی دارد.
وجود بیماری همراه
برای بررسی های دقیق تر لازم است سوابق درمانی و بیماری فرد مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد. در این دسته افراد را به سه گروه زیر تقسیم می نماییم:
- عدم وجود بیماری همراه
در این حالت فرد هیچگونه بیماری زمینه ای ندارد.
- وجود سندروم های متابولیک
در این گروه افرادی که به: دیابت، فشار خون و کبد چرب مبتلا هستند، جای دارند.
- وجود آرتروز مفاصل
بیماری هایی نظیر آرتروز ران، آرتروز زانو و آرتروز کمر باید در نظر گرفته شوند.
موارد مذکور از جمله فاکتورهای بسیار مهم و تاثیرگذار در انتخاب روش درمان چاقی از سوی پزشک متخصص هستند.
انواع درمان های چاقی
شاید شما هم بارها و بارها از اطرافیان خود عناوین مختلف و راه های گوناگون درمان چاقی را شنیده اید. این عنوان ها از رژیم غذایی گرفته تا اعمال جراحی متغیر هستند.
- ولی آیا می دانید کدام روش برای شما مناسب است؟
- آیا می دانید راهکار درمان چاقی طبق چه اصولی انتخاب می شود؟
به طور مثال همه ی افراد چاق کاندید مناسبی برای لیپوماتیک نیستند! و یا رژیم غذایی برای تمام افراد به تنهایی کارساز نمی باشد!
مسأله مهم در این زمینه انتخاب راه حل صحیح و مناسب با هر نوع چاقی می باشد. زیرا تنها در این صورت راهکار درمانی انتخاب شده، می تواند نتایج ایده آل و رضایت بخشی را به ارمغان بیاورد.
انواع روش های مطرح و شایع درمان چاقی عبارتند از:
- رژیم لاغری (به همراه یا بدون مکمل های کمکی)، شایع ترین و معمول ترین روش درمان لاغری، رژیم غذایی است.
- ورزش های هوازی
- ماساژ (به همراه استفاده از دستگاه هایی که با ابزار CUP و Roll کار می کنند.)
- لیپوماتیک (یا سایر روش های لیپوساکشن)
- جراحی های کاهنده شکم و سینه (ابدومینوپلاستی و ماموپلاستی)
- جراحی های دستگاه گوارش (مثل: باندینگ، إسلیو، بای پس معده)
هیچگاه نمی توان یکی از موارد فوق الذکر را به عنوان بهترین روش برای لاغری انتخاب کرد. زیرا همانطور که در مطالب بالاتر به آن اشاره کرده ایم؛ بهترین روش درمان چاقی منحصر به فرد است و باید طبق ویژگی ها و شرایط اختصاصی هر فرد انتخاب شود تا بتواند بهترین تاثیر و نتایج رضایت بخش را به همراه داشته باشد.
توضیحاتی در مورد روش های لاغری
برای انجام برخی از روش های لاغری مثل لیپوماتیک یا جراحی هایی مثل: ابدومینوپلاستی و ماموپلاستی نیاز به اعمال بی حسی یا بیهوشی می باشد. این در حالی است که ما با استفاده از روش های نوین علم پزشکی قادر به انجام جراحی ابدومینوپلاستی بدون بیهوشی هستیم.
در این جراحی با اعمال بی حسی موضعی، عمل ابدومینوپلاستی به صورت کامل انجام می شود و فرد هیچ احساس ناراحتی و درد در حین جراحی ندارد.
این اتفاق باعث از بین رفتن احتمال ایجاد عوارض ناشی از بیهوشی بعد از عمل جراحی می شود. در این حالت شاهد کاهش دوران نقاهت و بهبود سریع تر بیمار بعد از عمل جراحی می باشیم.
همچنین احتمال حساسیت و واکنشی های سیستمیک فرد به مواد بیهوشی وجود ندارد.
بی گدار به آب نزنید
گول تبلیغات کاذب را نخورید. به دلیل افزایش چاقی در عصر امروز، نهاد ها و مراکز غیرمعتبر سعی در جذب افراد چاق دارند. این مراکز با تبلیغات دروغ سعی در جلب توجه دارند و این تضمین را به افراد می دهند که در کمترین زمان ممکن و با ساده ترین روش می توانند به تناسب اندام دست پیدا کنند!!!
- آیا در حقیقت هم چنین است؟! شاید شما هم در اطراف خود کسی را سراغ داشته باشید یا حتی از رسانه ها شنیده باشید که؛ شخصی به دلیل اشتباهات فاحش پزشکی جان خود را از دست داده است.
- به طور مثال شخصی برای درمان چاقی خود زیر تیغ جراحی رفته و جان خود را حین عمل جراحی از دست داده است!!! این اخبار ناگوار دور از ذهن نیستند.
- زیرا کافی است با انتخاب راهکار درمانی نادرست و اشتباه، جان بیمار را به خطر انداخت.
حتی در برخی موارد ممکن است روش های مورد استفاده نتایج جزئی به همراه داشته باشند. ولی بعد از گذر زمان از بین رفته و فرد همانند قبل خود می شود. این گله و شکایت اکثر افرادی است که گول تبلیغات نادرست را خورده اند.
نتیجه گیری
برای استفاده از روش های نوین درمان چاقی و بهره مندی از نتایج ایده آل آن ها؛ ابتدا لازم است تا وضعیت و شرایط جسمانی شما مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. به این منظور می توانید با یافتن بهترین جراح پلاستیک و مراجعه به آن، از راهکار درمانی مختص به خود اطلاع پیدا کنید.
دقت داشته باشید تشخیص صحیح و انتخاب روش درمانی مناسب از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. زیرا هرگونه اشتباه در این روند، می تواند نتایج را تحت تاثیر قرار دهد و عوارض نامطلوبی را به همراه داشته باشد.
همچنین سعی کنید قبل از هرگونه اقدام خودسرانه و گرفتن رژیم های غذایی طاقت فرسا، ابتدا با یک پزشک متخصص مشورت کنید. در برخی مواقع رژیم های سنگین غذایی نه تنها تاثیر گذار نیستند بلکه می توانند فرد را به انواع مختلفی از مشکلات و بیماری های گوارشی مبتلا سازند.
0 دیدگاه