(021) 88662276 - 88660955 | ۰۹۳۷۱۷۴۴۹۳۷ info@dr-sanaee.com
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر افسانه ثنایی / جراحی زیبایی سینه / جراحی پروتز سینه در افراد مبتلا به فیبروکیستیک

جراحی پروتز سینه در افراد مبتلا به فیبروکیستیک

به طور کلی سینه ها در طول چرخه قاعدگی به تغییر در سطح هورمون های استروژن و پروژسترون پاسخ می دهند. سینه ها از غدد، چربی و بافت فیبری (ضخیم) تشکیل شده است. هورمون ها باعث تغییر در میزان مایعات در سینه ها می شوند. همچنین سینه ها در دوران بارداری، شیردهی و یائسگی نیز دچار تغییر می شوند.

یکی از مشکلاتی که در اثر این تغییرات ایجاد می شود و در میان خانم ها بسیار شایع است، وجود بافت فیبروکیستیک در سینه های آنها می باشد. اما نمی توان نام آن را بیماری گذاشت زیرا یک عارضه نسبتا طبیعی و کاملا بی خطر است.

فیبروکیستیک ها، برجستگی ها یا کیست های بسیار ریزی هستند که به صورت منتشر و پراکنده در میان بافت های سینه به وجود آمده اند ولی این عارضه نباید موجب نگرانی شود زیرا 30 تا 60 درصد خانم ها به فیبروکیستیک مبتلا هستند. در حقیقت این کیست ها به ندرت دچار بدخیمی می شوند و تحت تاثیر هورمون های استروژن، پروژسترون و پرولاکتین می باشد.

یکی از سوالاتی که توسط خانم های مبتلا به فیبرو کیستیک مطرح می شود این است که آیا با وجود فیبروکیستیک می توان جراحی پروتز سینه انجام داد؟

تغییرات فیبروکیستیک سینه

وجود تغییر در میزان ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون در خانم ها موجب به وجود آمدن علائمی مانند درد، خارش، تورم و حساسیت به لمس در سینه ها می شود. این علائم اغلب در هر دو سینه رخ می دهد. ذکر این نکته الزامی است که تغییرات فیبروکیستیک پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهد. داشتن سینه های فیبروکیستیک در میان خانم ها بسیار شایع است. زنان مبتلا به این بیماری غیر سرطانی (خوش خیم) غالباً سینه های دردناکی دارند.

علت به وجود آمدن فیبروکیستیک سینه

هر خانمی ممکن است به عارضه فیبروکیستیک سینه مبتلا شود، اما این عارضه بیشتر در خانم هایی با سن 30 تا 50 سال رخ می دهد. قرص های ضد بارداری ممکن است علائم این عارضه را کاهش دهند و هورمون درمانی ممکن است موجب تشدید آن شود. معمولاً علائم فیبروکیستیک بعد از یائسگی بهبود یافته یا برطرف می شوند. هنوز به طور دقیق علت وجود فیبروکیستیک در سینه ها مشخص نشده است. اما این عارضه به احتمال زیاد با نوسانات هورمون در چرخه قاعدگی یک خانم همراه است. فیبروکیستیک اگرچه خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهد، اما داشتن فیبروکیستیک در سینه ها ممکن است در تشخیص توده های جدید در پستان یا سایر تغییرات غیر طبیعی که ممکن است لازم باشد توسط پزشک بررسی شود، اختلال ایجاد کند.

آیا در صورت ابتلا به فیبروکیستیک می توان جراحی پروتز سینه انجام داد؟

البته که پاسخ مثبت است و در صورت جراحی هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی شود زیرا هنگام جراحی پروتز سینه، بافت های سینه به هیچ عنوان دستکاری نمی شود در نتیجه این جراحی بدون ایجاد هیچ عارضه ای قابل انجام خواهد بود. اما توصیه می شود خانم هایی که در سنین بین 40 تا 45 سالگی قرار دارند به صورت دوره ای و ماهیانه چکاپ شوند تا وضعیت آنها به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

آیا جراحی پروتز سینه در عملکرد سینه اختلال ایجاد می کند؟

امروزه انجام جراحی زیبایی سینه در میان خانم ها بسیار شایع شده است و تعداد زیادی از زنان و خانم های جوان برای انجام جراحی زیبایی سینه، اقدام می کنند. عمل های جراحی زیبایی سینه شامل روش های مختلفی می باشد که یکی از آنها عمل جراحی پروتز سینه می باشد. باید بدانید که پروتزها اغلب زیر لایه چربی عضلانی سینه گذاشته می شود و تقریبا هیچ مشکلی در عملکرد سینه به وجود نمی آورد. با این حال توصیه می شود قبل از اقدام به انجام جراحی پروتز سینه به خوبی فکر کنید و با رفتن به یک جلسه مشاوره با بهترین جراح پروتز سینه در تهران در مورد عوارض و مزایای این جراحی صحبت کنید.

جراحی پروتز سینه در افراد مبتلا به فیبروکیستیک

 

جراحی پروتز سینه به دلیل انجام می شود؟

  • افزایش سایز سینه ها که به طور طبیعی کوچک هستند.
  • ایجاد تقارن در سینه ها در صورت نامتقارن بودن آنها به دلیل ژنتیک
  • بازسازی سینه ها پس از انجام جراحی های سرطان پستان
  • بهبود افتادگی جزئی سینه ها پس از دوران بارداری و شیردهی

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

عمل پروتز سینه یکی از جراحی های ترمیمی و زیبایی سینه می باشد. در این جراحی پروتزها در قسمت زیرین بافت عضله سینه قرار داده می شوند و موجب افزایش سایز سینه ها می شود. پروتزها به دو دسته پروتزهای سیلیکونی و سالین تقسیم بندی می شوند. جراحی پروتز سینه کاملا به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی قابل انجام است. برش های ایجاد شده در این جراحی بسیار کوچک هستند و معمولا پس از پایان جراحی با بخیه های قابل جذب بسته می شوند.

مراقبت های لازم بعد از جراحی پروتز سینه

به منظور دستیابی به یک نتیجه مطلوب از جراحی پروتز سینه باید به یک سری نکات توجه ویژه ای داشت تا عوارض ناشی از این جراحی به حداقل برسد:

  • مراجعه به پزشک و کنترل وضعیت بیمار بعد از جراحی پرتز سینه
  • مصرف داروهای تجویز شده از سوی جراح
  • عدم خوابیدن بر روی شکم تا مدت 3 ماه
  • مصرف غذای نرم مانند سوپ در روز های ابتدایی بعد از جراحی پروتز سینه
  • استحمام 48 ساعت پس از جراحی پروتز سینه
  • استفاده از سوتین های طبی تا مدت 2 الی 3 ماه بعد از جراحی

کلام آخر

فیبروکیستیک یکی از شایع ترین عارضه ها در سینه خانم ها می باشد که به شکل توده ها یا کیست های کوچک در داخل سینه به وجود می آیند اما علت به وجود آمدن آن هنوز به طور دقیق مشخص نمی باشد. وجود عارضه فیبروکیستیک در واقع نمی تواند مانع از انجام جراحی های زیبایی سینه از جمله پروتز سینه شود. در واقع انجام جراحی پروتز سینه در این افراد هیچ عارضه ای را ایجاد نمی کند. ولی همواره توصیه می شود خانم هایی که بالای 45 سال سن دارند و برای جراحی پروتز سینه اقدام می کنند، به منظور جلوگیری از بروز سرطان، غربالگری های سرطان سینه را به صورت دوره ای انجام دهند.

دکتر افسانه ثنایی

دکتر افسانه ثنایی فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی، زیبایی از دانشگاه تهران و فارغ التحصیل سال 1377 می باشد. وی از سال 1381 به طور اختصاصی در زمینه جراحی پلاستیک فعالیت می نماید و طی سالهای فعالیت خود دوره های علمی و عملی متعدد را جهت یادگیری تکنیک های جدید در جراحی پلاستیک در خارج از کشور ( آمریکا، ایتالیا، دبی) گذرانده است. همچنین ایشان با بکارگیری تکنیک های مدرن و جدید اقدام به فیکس کردن بافت سینه به قفسه سینه جهت نگهداری و حفظ شکل سینه می کنند.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
سوزش سینه بعد از جراحی پروتز 

سوزش سینه بعد از جراحی پروتز 

سوزش سینه بعد از جراحی پروتز یکی از مشکلات شایع پس از عمل جراحی کاشت پروتز سینه است. این احساس می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و به طور معمول به عنوان بخشی از فرآیند بهبودی طبیعی یا به دلیل عوارض جانبی جراحی در نظر گرفته می‌شود. این احساس  ناراجت کننده ممکن است با...

خوابیدن بعد از جراحی کوچک کردن سینه

خوابیدن بعد از جراحی کوچک کردن سینه

بعد از جراحی کوچک کردن سینه (ماموپلاستی کاهشی)، یکی از عوامل کلیدی برای بهبودی موفق و جلوگیری از عوارض، داشتن خواب صحیح و راحت است. طرز خوابیدن بعد از این عمل نقش مهمی در کاهش فشار روی ناحیه جراحی، بهبود سریع‌تر بافت‌ها و حفظ شکل و نتیجه نهایی سینه‌ها دارد. انتخاب...

کاهش حس نوک سینه بعد از جراحی پروتز؛ علت‌ها و درمان

کاهش حس نوک سینه بعد از جراحی پروتز؛ علت‌ها و درمان

کاهش حس نوک سینه بعد از جراحی پروتز سینه یکی از عوارض نسبتاً شایع این عمل زیبایی محسوب می‌شود. این وضعیت معمولاً به دلیل آسیب به اعصاب حسی در حین جراحی رخ می‌دهد و می‌تواند موقتی یا دائمی باشد. شدت بی‌حسی نیز می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. اگرچه بیشتر بیماران پس...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

2 دیدگاه ها
  1. سلام آیا هم‌زمان با برداشتن توده فیبروادنوم می‌شود پروتز سینه هم انجام داد ؟

    پاسخ
    • بله معمولا میشه

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *