محل قرار گیری پروتز سینه، با توجه به هدف فرد از انجام جراحی و تشخیص پزشک متخصص تعیین میشود. به طور کلی پروتز سینه در دو ناحیه از بافت سینه قرار میگیرد. نحوه قرار گیری پروتز باید بر اساس راحتی و نتیجه مورد نظر فرد انتخاب شده در این مقاله با مزایا و معایب قرارگیری پروتز سینه در هر قسمت از سینه آشنا میشوید.
انواع محل قرار گیری پروتز سینه
محل قرار گیری پروتز سینه انواع مختلفی دارد که در ادامه هر کدام از محلهای قرارگیری پروتز سینه را با توجه به معایب و مزایایی که دارند، بررسی خواهیم پرداخت:
پروتز روی عضله
در این روش پروتز روی عضله سینه و زیر بافت نرم سینه قرار میگیرد. به گونه ای که پزشک متخصص در زمان جراحی، با ایجاد برش در بافت سینه پروتز را روی غدد شیری و چربی قرار میدهد. این روش برای جایگذاری پروتزهای بزرگ در سینههایی با بافت کم کاربرد دارد.
بیشتر بخوانید: جراحی پروتز سینه
مزایای قرار گیری پروتز روی عضله سینه
- احتمال چرخش و جابجایی پروتز در هنگام فعالیت پایین است.
- همچنین در این روش، بیمار معمولاً زمان بهبودی سریعتری دارد.
- افرادی که در هنگام قرار گیری پروتز روی عضله، درد و ناراحتی کمتری حس میکنند.
- اگر بافت سینه کم باشد، قرار گیری پروتز روی عضله میتواند موجب ایجاد حجم بیشتر شود.
معایب قرارگیری پروتز روی عضله سینه
- نتیجه نهایی در این روش جایگذاری پروتز سینه کمی مصنوعی و غیر طبیعی به نظر میرسد. این روش به افرادی که خواستار ظاهر طبیعی سینههایشان هستند، پیشنهاد نمیشود.
- احتمال انقباض کپسولی در این روش بیشتر است. بافت اسکار یا کپسولی در اطراف پروتز به صورت طبیعی شکل میگیرد و موجب تنگ شدن و فشرده شدن پروتز میشود.
- احتمال دفرمه و چروکیده شدن پروتز و قابل مشاهده بودن آن از ظاهر سینهها در تکنیک قرارگیری پروتز روی عضله، بیشتر است.
- قرار گیری پروتز روی عضله ممکن است منجر به محدودیت حرکت عضلات سینه شود و افراد ممکن است احساس محدودیت در عضلات داشته باشند.
- طی جایگذاری پروتز روی عضله سینه، احتمال آسیب به غدد شیردهی نسبت به تکنیک دیگر بیشتر است.
- همانند هر جراحی دیگری، قرار گیری پروتز روی عضله نیازمند جراحی است که ممکن است با ریسکهای جراحی همراه باشد، از جمله خطر عفونت، خونریزی و سایر مشکلات جراحی را در پی داشته باشد.
- پروتز سینه روی عضله ممکن است در تصویربرداریهای پزشکی مانند ماموگرافی تداخل ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: جراحی تعویض پروتز سینه
پروتز زیر عضله سینه
طی این تکنیک پروتز سینه زیر عضله سینه قرار میگیرد. در ادامه مزایا و معایب این تکنیک را تشریح خواهیم کرد:
مزایا قرار گیری پروتز زیر عضله سینه
- جراحی قرارگیری پروتز سینه زیر عضله میتواند با مزایای مختلفی همراه باشد. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره شده است:
- جراحی پروتز سینه زیر عضله ممکن است باعث ایجاد شکل و ظاهر طبیعیتر سینه شود، زیرا عضلات سینه میتوانند پروتز را به نحوی درگیر کنند که حالت طبیعی را القا کنند.
- پروتز سینه زیر عضله معمولاً کمتر قابل لمس و تشخیص است، که ممکن است برای بسیاری از افراد اهمیت داشته باشد.
- قرار گیری پروتز زیر عضله ممکن است در تصویربرداریهای پزشکی مانند ماموگرافی تداخل کمتری ایجاد کند و به تشخیص دقیقتر و تصویر واضحتر کمک کند.
- قرارگیری پروتز زیر عضله میتواند از برخی عوارض زیر پوستی مانند تشکیل کپسولاهای انقباضی جلوگیری کند.
- جراحی پروتز زیر عضله ممکن است تشخیص تغییراتی که در سینه ایجاد میشوند را برای پزشکان تسهیل کند.
بیشتر بخوانید: سن جراحی پروتز سینه
معایب قرارگیری پروتز زیر عضله سینه
جراحی زیبایی قرارگیری پروتز سینه زیر عضله نیز ممکن است با برخی معایب همراه باشد. در ادامه این مطلب، به برخی از این معایب اشاره شده است:
- جراحی قرارگیری پروتز سینه زیر عضله ممکن است با درد و مدت زمان بهبودی بیشتری همراه باشد. به خصوص در ایام ابتدایی پس از جراحی، برخی افراد ممکن است احساس درد و ناراحتی کنند.
- به دلیل مدت زمان جراحی بیشتر و پیچیده تر، برخی افراد نیاز به زمان بیشتری برای بازگشت به فعالیتهای روزمره خود دارند.
- جراحی زیر عضله ممکن است با ریسکهای بیشتری مانند عفونت، خونریزی و سایر مشکلات جراحی همراه باشد.
- میزان انقباض سینه در زمان بهبودی این تکنیک بیشتر از روش دیگر است.
بیشتر بخوانید: هزینه جراحی پروتز سینه
نحوه تعیین محل قرار گیری پروتز سینه
تعیین محل قرارگیری پروتز سینه به عنوان یک جزء مهم از جراحی زیبایی و بازسازی سینه، به مشاوره با پزشک یا جراح پلاستیک بستگی دارد. در جلسات مشاوره، پزشک توجه به اهداف مختلف جراحی، محل مناسب برای قرارگیری پروتز را تعیین میکند. برخی از عوامل کلیدی در تصمیمگیری درباره محل قرارگیری پروتز سینه عبارتند از:
میزان بافت سینه
میزان بافت سینه (عضلات، غدهها و چربی) یکی از عوامل اساسی در تصمیمگیری در مورد محل قرارگیری پروتز است. اگر بافت سینه کافی وجود داشته باشد، ممکن است پروتز زیر عضله سینه قرار گیرد.
مقدار چربی در سینه
مقدار چربی در سینه نیز موثر است. در صورتی که سینه دارای مقدار زیادی چربی باشد، جایگذاری پروتز زیر عضلات سینه مناسب تر باشد.
اندازه و شکل مورد انتظار
اندازه و شکل مورد انتظار از پروتز سینه نیز بسیار اهمیت دارد شکل و حجم مورد انتظار از سینه ها بعد از جراحی پروتز، تعیین میکند ایمپلنت روی عضله یا زیر عضله قرار گیرد.
توانائی حرکت عضلانی
افرادی که به ورزشهای سنگین یا فعالیتهایی که نیاز به حرکت عضلات سینه دارد، علاقه دارند، ممکن است ترجیح دهند که پروتز زیر عضله سینه قرار گیرد تا حرکت طبیعی عضلات سینه حفظ شود.
بیشتر بخوانید: پروتز سینه اشکی
سوالات متداول
نتیجه گیری
انتخاب محل قرارگیری پروتز سینه به عواملی نظیر ساختار بدن، انتظارات شخصی و نظر پزشک بستگی دارد.این تصمیم میتواند در چارچوب برنامه جراحی شخصیسازی شده باشد که به بهترین نتایج جراحی منتهی شده و با نیازهای فرد منطبق باشد. پیشنهاد میشود با یک پزشک متخصص مشورت کرده و گزینه مناسب را بر اساس نیازها و اهداف جراحی انتخاب کنید.
0 دیدگاه